Po Wt Śr Cz Pt So Nd
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA KOREAŃSKA

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty kuchni koreańskiej, które poprowadzi Ho-Min Lee.
Kuchnia koreańska może pochwalić się bogactwem i głębią smaków, zapachów oraz aromatów. Składa się z naturalnych, zdrowych składników o niskiej zawartości tłuszczu i zachwyca kontrastami: łagodne smaki konfrontują się na talerzu z pikantnymi przyprawami, kwaśne łączone są ze słodkimi. W trakcie warsztatów wspólnie przygotujemy tradycyjne dania kuchni koreańskiej, poznamy kulinarne tradycje tego kraju oraz przyprawy i produkty, które umożliwią przeniesienie kawałka Korei do własnego domu.

Wspólnie przygotujemy:
Kim chi jjigae (zupę z kim chi)
Miyeok guk (tradycyjną zupę urodzinową z wakame)
Dakgangjeong (chrupiące pałki z kurczaka na ostro)
Bibimbap (ryż z warzywami, mięsem i jajkiem doprawiony pastą z papryczek chili)
Bulgogi (marynowaną w sosie sojowym wołowinę)
Japchae (makaron stir fry z warzywami)
Song pyeon (ryżowe ciasteczka)

Warsztaty poprowadzi Koreańczyk Ho-Min Lee – gotowanie jest jego pasją od dziecka. Wychowywał się w Changwon (południowa część Korei). Tajniki ojczystej kuchni poznawał początkowo pod okiem rodziców, następnie w szkole gastronomicznej, a doświadczenie zdobywał w koreańskich restauracjach. W 2009 roku przyjechał do Poznania. Przez 6 lat był kucharzem w Art Sushi, obecnie jest sous chefem w restauracji UMAMI Sushi.

Termin warsztatów:
29 marca (środa) godz. 18:00 - 20:30
Cena: 150zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Warsztaty prowadzone w języku polskim.
 

© SPOT 2008. Site designed by: Adam Żebrowski. Site developed by: Odd Web Things. Photos: Małgorzata Opala