Po Wt Śr Cz Pt So Nd
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA WIETNAMSKA

Kuchnia wietnamska to potrawy o wyrazistym smaku – ostry smak chili i aromat sosu rybnego uzupełnia się  ze świeżością trawy cytrynowej, kolendry, wietnamskiej mięty i limonki.
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty, w trakcie których Wiktoria Górecka (Pyza made in Poland) podzieli się swoim doświadczeniem z podróży, pokaże jak przygotować flagowe danie – zupę pho oraz inne wietnamskie przysmaki!


Na warsztatach wspólnie przygotujemy:
Ph bò tái chin - pho z wołowiną parzoną i gotowaną
Nem cun - świeże sajgonki
Nm su hào – sałatka z polskiej zielonej papai
Kem xôi da - deser w kokosie z tapioką, ryżem i owocami chlebowca
Cà phê sa - wietnamska kawa ze skondensowanym mlekiem oraz koktajl z awokado z jej dodatkiem (sinh t bơ cà phê)

Wiktoria Górecka
– autorka bloga Pyza made in Poland, psycholog kultury i jedzenia oraz psychodietetyk. Miłość do wietnamskich smaków przywiodła ją do Hanoi, w którym przez rok eksplorowała lokalny rynek gastronomiczny i gdzie wraca regularnie. Chętnie dzieli się tajnikami azjatyckich kuchni, inspirując do wzbogacania własnej diety w egzotyczne przysmaki, podpowiadając jak znaleźć potrzebne składniki lub zastąpić je produktami dostępnymi lokalnie.

Termin warsztatów:
8 kwietnia (sobota) godz. 10:00 - 13:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

© SPOT 2008. Site designed by: Adam Żebrowski. Site developed by: Odd Web Things. Photos: Małgorzata Opala