Po Wt Śr Cz Pt So Nd
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

POZNAŃ FOOD DAY'S

POZNAŃ FOOD DAY’S W SPOT.

KULINARNE DUETY | Piotr Hadula i Artur Kropaczewski zaproponowali dla Państwa letnie menu, które pozwoli zaprezentować styl naszej kuchni.

Przystawka | Arbuz z fetą, imbirem i dressingiem z kwiatów czarnego bzu (100 g)
+Malibran Gorio Valdobiadenne (Prosecco) | Włochy (150 ml)

Zupa | Chłodnik jogurtowo-ziołowy z musem mango i grzankami z tapenadą (150 ml)

Danie główne | Duck Buns. Pyza z kaczką konfitowaną i pikantną modrą kapustą z orzechami nerkowca (120 g)
+Willi Brundlmayer Zweigelt 2012 | Austria (150 ml)

Deser | Grecki deser z fetą, wiśniami i migdałową kruszonką (100 g)

Cena menu z winem wynosi 90 zł, bez wina 60 zł.

W ramach festiwalu zapraszamy również na:

Warsztaty wiedzy o nalewkach z Karolem Majewskim, producentem uznanych Nalewek Staropolskich w dniu 11 sierpnia (piątek) o godzinie 18:00 (koszt 150zł)

Degustację polskich serów zagrodowych komentowaną przez Gieno Mientkiewicza, prowadzącego program kulinarny w kuchni+ „Przez dziurkę od sera” w dniu 13 sierpnia (niedziela)  o godzinie 18:00

Zapraszamy serdecznie od 11 do 15 sierpnia (w poniedziałki SPOT. jest nieczynny).

 

 

© SPOT 2008. Site designed by: Adam Żebrowski. Site developed by: Odd Web Things. Photos: Małgorzata Opala