Po Wt Śr Cz Pt So Nd
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

WARSZTATY KULINARNE - WIGILIA BEZ GLUTENU

Kuchnia bezglutenowa nie musi być pełna wyrzeczeń, choć wielu wciąż kojarzy się z nudą, jałowymi posiłkami i rozpadającym ciastem.
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty z Weroniką Madejską, która udowodni, że odpowiednio przygotowane bezglutenowe smakołyki mogą stawać w szranki z tradycyjnymi, świątecznymi potrawami. Na warsztatach dowiesz się jak z naturalnie bezglutenowych zbóż oraz innych łatwo dostępnych składników stworzyć prawdziwą bożonarodzeniową ucztę pełną smaków i aromatów.

Każdy z uczestników przygotuje porcję bezglutenowych pierogów doskonałych, a następnie w dwuosobowych zespołach podejmie się realizacji jednej propozycji słodkiej i wytrawnej z następującego menu:
krokieciki ziemniaczane z suszoną śliwką
krokiety z kapustą i grzybami
dwa rodzaje chleba drożdżowego z pysznymi smarowidłami
maślane bułeczki cynamonowe
babeczki marchewkowe z twarożkiem
pierniczki alpejskie nadziewane powidłami
wilgotne wegańskie muffiny piernikowe w polewie czekoladowej

Weronika Madejska - wielbicielka gotowania i celebrowania posiłków. Autorka bestsellera „Bez glutenu. Bez wyrzeczeń” oraz najnowszej pozycji w księgarniach zatytułowanej "Słodkie sekrety". Jej pierwsze przepisy były efektem osobistych zmagań z nietolerancją glutenu. Bloga www.Natchniona.pl założyła kiedy na rynku bezglutenowym panowała posucha. Dzisiaj Weronika odpowiada na potrzeby coraz szerszego grona czytelników, proponując roślinne receptury bez alergenów. 

Termin warsztatów:
25 listopada (sobota) godz. 10:00 - 13:00 lub 14:00-17:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

© SPOT 2008. Site designed by: Adam Żebrowski. Site developed by: Odd Web Things. Photos: Małgorzata Opala