Po Wt Śr Cz Pt So Nd
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA WIETNAMSKA

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty kuchni wietnamskiej z Grzegorzem Jandy – kulinarnym przewodnikiem po Azji w ramach projektu Gotuyam. Uczestnicy poznają kuchnię środkowej i południowej części Wietnamu. Będzie więc dużo chili, trawy cytrynowej, kolendry, limonki i specyficznego aromatu sosu rybnego.

Na warsztatach wspólnie przygotujemy:
Gỏi Mực Hội An - sałatkę z Hoi An, czyli kalmar i wietnamskie zioła
Bánh Tráng - papier ryżowy własnej roboty
Bánh Xèo - naleśniki z Hoi An i sosem orzeszkowym
Bún Bò Nam Bộ - makaron ryżowy z wołowiną
Kem Caramel - wietnamski flan

Termin warsztatów:

8 maja (wtorek) godz. 18:00 - 21:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

Grzegorz Jandy - absolwent szkoły muzycznej oraz magister turystyki i rekreacji Uniwersytetu im. A. Mickiewicza w Poznaniu. Podróżnik, smakosz i meloman. Absolutny fan ulicznego jedzenia, zakochany w Azji. Swoją fascynację tym magicznym regionem świata przekazuje innym prowadząc grupy po Wietnamie, Tajlandii, Kambodży, Laosie, Malezji, Filipinach, Indonezji, Indiach czy Sri Lance. Szkolił się u lokalnych znawców kuchni, co zaowocowało stworzeniem projektu Gotuyam - Podróże Kulinarne.

© SPOT 2008. Site designed by: Adam Żebrowski. Site developed by: Odd Web Things. Photos: Małgorzata Opala