Po Wt Śr Cz Pt So Nd
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA INDONEZYJSKA

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty kuchni indonezyjskiej z Grzegorzem Jandy – kulinarnym przewodnikiem po Azji w ramach projektu Gotuyam. Menu i specyfika warsztatu będzie sumą doświadczeń zdobytych podczas ostatniej podróży do Indonezji.  

Na warsztatach wspólnie przygotujemy:
Bumbu Bali - aromatyczna pasta stanowiąca bazę wielu potraw kuchni balijskiej
Kering Tempeh - przystawka z Yogyakarty, tempeh w słodko-ostrej glazurze 
Sate Ayam - indonezyjski klasyk, czyli mięsne szaszłyki w towarzystwie ostrego sosu
Tahu Mesanten - wegatarianskie curry z Bali
Tori - słodkie ciasteczka ryżowe z krainy Toradżów

Termin warsztatów:

7 listopada (środa) godz. 18:00 - 21:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

Grzegorz Jandy - absolwent szkoły muzycznej oraz magister turystyki i rekreacji Uniwersytetu im. A. Mickiewicza w Poznaniu. Podróżnik, smakosz i meloman. Absolutny fan ulicznego jedzenia, zakochany w Azji. Swoją fascynację tym magicznym regionem świata przekazuje innym prowadząc grupy po Wietnamie, Tajlandii, Kambodży, Laosie, Malezji, Filipinach, Indonezji, Indiach czy Sri Lance. Szkolił się u lokalnych znawców kuchni, co zaowocowało stworzeniem projektu Gotuyam - Podróże Kulinarne.

Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.

© SPOT 2008. Site designed by: Adam Żebrowski. Site developed by: Odd Web Things. Photos: Małgorzata Opala