WARSZTATY KULINARNE - SUSHI

Akademia kulinarna SPOT. to EAT. zaprasza wszystkich miłośników sushi na kolejne warsztaty kulinarne. Bartłomiej Wrzesiński - sushi master - pokaże i nauczy jak zrobić podstawowe rodzaje sushi: maki oraz nigiri. Dowiecie się jak prawidłowo przygotować składniki, usmażyć tamago, pokroić nori i zwinąć sushi, do którego zostanie podane klasyczne śliwkowe wino. Jest to doskonała okazja zarówno do zdobycia doświadczenia kulinarnego jak również wiedzy o historii powstawania sushi.  

Każdy uczestnik przygotuje:
Maki z łososiem,
California maki z paluszkiem krabowym,
Maki w płatku omletowym z krewetką,
Nigiri z łososiem,
Hosomaki z rybą.

Termin warsztatów:
25 maja (sobota) godz. 10:00 - 13:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

Bartłomiej Wrzesiński – sushi master, który swoją przygodę z kuchnią japońską rozpoczął w 2006 roku w pierwszym w Poznaniu sushi barze SAKANA. Zdobyte doświadczenie wykorzystywał później w takich lokalach jak Sushi Matii, Kuro by Panamo, Sushi Tokyo, Sushi bar Katei i wielu innych, które często pomagał tworzyć. Od 10 lat prowadzi warsztaty, na których setki osób zaraził swoją pasją i zachęcił do samodzielnego przygotowywania sushi w domu. Lubi kuchnię fusion, eksperymenty kulinarne, reinterpretacje sushi, odkrywa nowe połączenia smaków korzystając często z sezonowych i lokalnych produktów.

Z dniem 1.04 Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła to projektu LessPlastic. Od tego dnia nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.

© SPOT 2008. Site designed by: Adam Żebrowski. Site developed by: Odd Web Things. Photos: Małgorzata Opala