WARSZTATY KULINARNE – PASTA/MAKARONY

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na kolejne warsztaty z Mają Skorupską. Tym razem tematem spotkania będą dania makaronowe, włoskie makarony oraz sosy.

Na warsztatach przygotujemy:
dania makaronowe:
tortelli z nadzieniem z botwiny i ricotty
cannelloni z nadzieniem z wołowiny i ricotty w sosie pomidorowym
lasagne wegetariańska, z cukinią, bakłażanem i beszamelem

makarony jajeczne: farfalle, corzetti, papardelle
makarony bezjajeczne: orecchiette, trofie, cavatelli

sosy:
bolognese
pesto rosso z suszonych pomidorów
pesto z orzechów włoskich z majerankiem
sos z zieloną fasolką szparagową, szparagami, grzybami i chrupiącą pancettą
sos z świeżym majerankiem, pinii, czosnek
sos z brokułami gotowane na parze w lekko palonym maśle z cytryną, chilli i czosnkiem, podawany z pecorino

tarta pastiera napoletana z filini

Termin warsztatów:

31 maja (piątek) godz. 18:00 - 21:00
Cena: 170 zł
Zapisy po adresem: 
akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

Maja Skorupska
 - pasjonatka doskonałego jedzenia w wersji slow food, w wydaniu prostymi i na co dzień. Autorka bloga kulinarnego 
www.majaskorupska.blogspot.com, laureatka wielu konkursów kulianarnych, lektor języka angielskiego i fanka biegów długodystansowych. Uwielbia kuchnię włoską, ale czerpie, co najlepsze z różnych kuchni całego świata.    

Z dniem 1.04 Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu LessPlastic. Od tego dnia nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również 
tutaj.

© SPOT 2008. Site designed by: Adam Żebrowski. Site developed by: Odd Web Things. Photos: Małgorzata Opala