Po Wt Śr Cz Pt So Nd
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA AZJATYCKA

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty kuchni azjatyckiej. Razem z Sandrą Sowińską przeniesiemy się w świat oryginalnych azjatyckich dań i aromatów. 

Na warsztatach wspólnie z Sandrą przygotujemy:
Moo Manao – sałatka z blanszowaną wieprzowiną
Pad Thai – tajski, smażony makaron z woka
Banh Mi – bagietka z wieprzowiną, majonezem kolendrowym i pate z kurzych wątróbek
Boczek w sosie gochujang 
Moo Satay, sos orzechowy, pikle
Massaman Curry – tajskie curry z kurczakiem i ziemniakami na mleku kokosowym
Khao pad – smażony tajski ryż 
Mango sticky rice – deser z mlekiem kokosowym i mango

Termin warsztatów:
16 czerwca (niedziela) godz. 11:00 - 14:00
Cena: 170 zł
Zapisy po adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

Sandra Sowińska -  pasjonatka dobrego smaku i autentyczności w gotowaniu. Gotuje od kiedy pamięta, wychowała się w kuchni, w restauracji rodziców. Podróżuje po całym świecie, jednak największą miłością darzy Azję, gdzie poznawała sekrety kuchni Tajlandii, Wietnamu, Japonii, Korei i Filipin. Fotografka dziecięca wdzieciakislodziaki.pl. Poza kuchnią, fotografią i podróżami, trenuje crossfit, tańczy latino i nałogowo czyta dobre książki. Zdjęcia z jej kulinarnych podróży możecie śledzić na instagramie - thai_dragon_lover.

Z dniem 1.04 Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu LessPlastic. Od tego dnia nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również 
tutaj. 

© SPOT 2008. Site designed by: Adam Żebrowski. Site developed by: Odd Web Things. Photos: Małgorzata Opala