Po Wt Śr Cz Pt So Nd
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    

WARSZTATY KULINARNE Z TOMKIEM WOŹNIAKIEM. PODRÓŻ DO AZJI.

Wraz z Tomkiem i Akademią Kulinarną SPOT. to EAT wybierz się w daleką podróż po Azji oraz Indiach. Dowiesz dlaczego dzięki Chinom powstała włoska mozzarella, jaki związek ma Indonezja z popularną siecią serwująca kurczaki w panierce. Odkryjesz prawdziwe korzenie słynnej zupy Pho idealnej na syndrom dnia poprzedniego i dającej siłę milionom Wietnamczykom. Zobaczysz, że pierożki w omlecie są niebywale proste do przygotowania podobnie jak hinduskie samosy. Dowiesz się jak Tomek sprzedawał owoce na ulicy w Wietnamie, podróżował po Chinach i zdobywał prawo jazdy na Bali.

W trakcie warsztatów przygotujemy:

• Pierożki w omlecie Yangshou (Chiny)
• Kurczak Sate (Indonezja)
• Wegetariańskie Samosy (Indie)
• Zupa Pho (Wietnam)
• Deser z wykorzystaniem papieru ryżowego

Tomek Woźniak znany jest m.in. z Dzień Dobry TVN oraz magazynu Kuchnia, gdzie cyklicznie publikowane są jego przepisy. Prowadzi kampanie społeczne mające na celu poprawienie naszej świadomości kulinarnej.

Termin warsztatów:
21 lutego (piątek) godz. 18:00-20:00
Cena: 150zł/os.
Zapisy pod adresem: warsztaty@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala