Warsztaty kulinarne z Tomkiem Woźniakiem. Podróż do Azji.
Wraz z Tomkiem i Akademią Kulinarną SPOT. to EAT wybierz się w daleką podróż po Azji oraz Indiach. Dowiesz dlaczego dzięki Chinom powstała włoska mozzarella, jaki związek ma Indonezja z popularną siecią serwująca kurczaki w panierce. Odkryjesz prawdziwe korzenie słynnej zupy Pho idealnej na syndrom dnia poprzedniego i dającej siłę milionom Wietnamczykom. Zobaczysz, że pierożki w omlecie są niebywale proste do przygotowania podobnie jak hinduskie samosy. Dowiesz się jak Tomek sprzedawał owoce na ulicy w Wietnamie, podróżował po Chinach i zdobywał prawo jazdy na Bali.
W trakcie warsztatów przygotujemy:
• Pierożki w omlecie Yangshou (Chiny)
• Kurczak Sate (Indonezja)
• Wegetariańskie Samosy (Indie)
• Zupa Pho (Wietnam)
• Deser z wykorzystaniem papieru ryżowego
Tomek Woźniak znany jest m.in. z Dzień Dobry TVN oraz magazynu Kuchnia, gdzie cyklicznie publikowane są jego przepisy. Prowadzi kampanie społeczne mające na celu poprawienie naszej świadomości kulinarnej.
Termin warsztatów:
22 lutego (sobota) godz. 11:00-13:00
Cena: 150zł/os.
Zapisy pod adresem: warsztaty@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: