JADŁONOMIA – WARSZTATY KULINARNE. MAJOWA KUCHNIA ROŚLINNA
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT oraz Jadłonomia zapraszają na kolejne warsztaty. Najbardziej wyczekany sezon warzywny w pełni! Na warsztatach zajmiemy się sztuką przyrządzania majowych warzyw w zupełnie nowy sposób – dowiemy się jak z nudnej rzodkiewki zrobić curry, nauczymy się blanszować zielone warzywa oraz poznamy smak świeżych truskawek z daktylami. Do tego wszystkiego nauczymy się jak zrobić domowe placki naan, w jaki sposób należy zawijać spring rollsy oraz jak przyrządzić aromatyczną kokosową zupę z wiosennymi warzywami. W menu znajdziecie:
– roladki z cukini faszerowane miętowym twarożkiem z nerkowców
– grzanki z cytrynową pastą z bobu i pietruszkowym pesto
– sałatka z truskawkami, nerkowcami, szpinakiem i syropem z daktyli
– curry z rzodkiewkami i chlebki naan
– spring rollsy z sosem imbirowym i sosem orzechowym
– zupa kokosowa z zielonym groszkiem i szparagami
Marta Dymek: blogerka, autorka kulinarnego bloga Jadlonomia.com. Od trzech lat prowadzi swoją stronę, na której dzieli się wegańskimi przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania. Współpracuje z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym Chickpea Magazine. Jej teksty publikowano w Magazynie Smak, Magazynie Kuchnia, Świecie Win, Ricie Baum oraz Magazynie Vege. Walczy o poważne traktowanie kuchni wegańskiej i równouprawnienie warzyw.
Termin warsztatów:
18 maja (niedziela) godz. 11:00 do 14:00 i 15:00 do 18:00
Cena: 130zł
Zapisy pod adresem: warsztaty@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: