Po Wt Śr Cz Pt So Nd
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

WARSZTATY WIEDZY O WHISKY SZKOCKIEJ

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty wiedzy o whisky szkockiej, która jest najbardziej zróżnicowanym alkoholem świata. Choć większość osób utożsamia ją z karmelowymi, słodkimi i dębowymi nutami smakowymi, w rzeczywistości ich mnogość, a także skrajność jest o wiele większa. Wszystko to przez fakt, że szkocka produkowana jest w pięciu różnych regionach Szkocji: Lowlands, Highlands, Speyside, Campbeltown i na wyspach. Każdy z tych regionów, dzięki swojemu klimatowi, jest w stanie nadać produkowanej i leżakującej w nim whisky wyjątkowych właściwości. Na najbliższej degustacji prowadzonej przez Tomasza Milera zaprezentowane zostaną wszystkie regiony produkcji whisky w Szkocji, a degustacji poddane zostaną trunki będące ich przedstawicielami, które w smaku zawierają cechy charakterystyczne dla swoich rodzimych stron.

Tomasz Miler
 - pasjonat whisky, alkoholi starzonych i eleganckiego stylu życia; autor najpopularniejszego bloga o whisky w Polsce - milerpije.pl (50.000 czytelników miesięcznie) i wielu artykułów na ten temat w prasie; sędzia międzynarodowych konkursów barmańskich.

Termin warsztatów:

11 luty (środa) godz. 19:00 - 21:00
Koszt: 169 zł. Liczba miejsc ograniczona.
W cenę wliczone są wszystkie degustowane whisky,
a także niezbędne materiały pomocnicze.
Zapisy pod adresem:iwalkiewicz@spiritsandstyle.com 

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala