WARSZTATY KULINARNE – CZAS NA GARDEN PARTY
Uwielbiasz letnie przyjęcia ?
Gdy sezon w pełni, wydaje się, że mamy wiele możliwości, ale czy na pewno chcesz nakarmić swoich gości kalorycznymi, tłustymi potrawami z grilla i deserami przepełnionymi cukrem i bitą śmietaną ?
W tym roku spróbuj inaczej, zaskocz swoich znajomych nowymi pomysłami !
Ogrody i stragany kuszą świeżymi, jędrnymi warzywami i owocami, wykorzystaj ten potencjał.
Po inspiracje zapraszamy na warsztat z dr Beatą Pieczyńską, na którym przygotujemy zdrowe , apetycznie wyglądające i pyszne potrawy. Idealne na letnie przyjęcie w ogrodzie i nie tylko.
Na grillu znajdą się kolorowe i zaskakująco pożywneszaszłyki z tempehem, boczniaki w aromatycznej marynacie oraz ananas. Nie zabraknie pięknych, sałat ze wspaniałymi dressingami.
Dla tych, którzy lubią coś na ciepło przygotujemyzapiekankę z bakłażanami w soczystych pomidorach, która „sama się robi„. Będą też humusy i dipy do warzyw,chłodnik wegański oraz piękne dzbanki z ziołami i domową lemoniadą. Całość uwieńczy pyszna tarta z truskawkami na orkiszowym spodzie, bez jajek i mleka. I jak zwykle, nie zabraknie teorii na temat tego jakie produkty służą naszemu organizmowi o tej porze roku.
dr Beata Pieczyńska – przede wszystkim specialista tradycyjnej medycyny chińskiej z kilkunastoletnią praktyką , ponadto naturoterapeutka i zielarka , do tego pasjonatka uzdrawiania poprzez odpowiednie jedzenie,www.beatapieczynska.pl.
Termin warsztatów:
24 czerwca (środa) godz. 18:00 – 20:30
Cena: 130zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: