Po Wt Śr Cz Pt So Nd
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

WARSZTATY KULINARNE KUCHNIA WIETNAMSKA

Tym razem wsiadamy na rykszę i odwiedzamy kulinarne zakątki Wietnamu. Kraj rozciągnięty wzdłuż wybrzeża morza Południowochińskiego ma długość 1750 km i z racji uwarunkowań historycznych oferuje całe spektrum wpływów kulturowych, co rzecz jasna przekłada się na jego wyrafinowaną kuchnię.
Sałatka z pomelo
Świeże sajgonki z karmelizowaną wołowiną maczane w pikantnym sosie hoi sin
Zapiekane kałamarnice faszerowane wieprzowiną z ziołami
Piwny naleśnik banh xeo zasmażany z krewetkami
Kokosowy deser z tapioki z sosem kawowym


Łukasz Śliwiński - podróżnik, muzyk i pasjonat kuchni. Starając się łączyć swoje pasje od 10 lat organizuje i pilotuje wyprawy do wszystkich zakątków Azji, by w porze monsunowej oddawać się twórczości muzycznej i kulinarnej. Gotowanie przeplecione będzie anegdotami z podróży i życia w Azji a całość umilać będzie muzyka z regionu.

Termin warsztatów:
14 kwietnia (czwartek) godz. 18:00 - 20:30
Cena: 150zł
Zapisy pod adresem: 
akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona. 

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala