Po Wt Śr Cz Pt So Nd
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA TAJSKA

Na kolejnych warsztatach przybliżających tradycyjną kuchnię Azji Południowo - Wschodniej zajmiemy się daniami z południa Tajlandii. Półwysep Malajski, który ten kraj dzieli z Malezją to obszar wpływu mieszanki kultur buddyzmu, islamu i hinduskiej, co przekłada się na stosowane przyprawy. Lecz południe Tajlandii to przede wszystkim idylliczne wyspy - dlatego też na warsztatach nie zabraknie owoców morza.
Wspólnie z Łukaszem przygotujecie:
Żółtą pastę curry
Grillowane szaszłyki satay z kurczaka z sosem orzechowym
Klasyczną pikantno - kwaśna zupę krewetkową tom yum goong
Korzenne massaman curry z wołowiną i plackami roti
Pikantną sałatkę z ośmiornic w orientalnym dressingu
Pudding z tapioki i musu z mango podlany likierem pomarańczowym

Łukasz Śliwiński - podróżnik, muzyk i pasjonat kuchni. Starając się łączyć swoje pasje od 10 lat organizuje i pilotuje wyprawy do wszystkich zakątków Azji, by w porze monsunowej oddawać się twórczości muzycznej i kulinarnej. Gotowanie przeplecione będzie anegdotami z podróży i życia w Azji a całość umilać będzie muzyka z regionu.

Termin warsztatów:
13 maja (piątek) godz. 18:00 - 20:30
Cena: 150zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.          

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala