Po Wt Śr Cz Pt So Nd
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

WARSZTATY KULINARNE EAT SWEET AND STAY FIT

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zapraszają na warsztaty kulinarne z EAT SWEET AND STAY FIT. Ich pasją jest zdrowy i świadomy styl życia oraz zamiłowanie do słodkości. Tworzą słodycze, które mają pozytywny wpływ na zdrowie. 
Ich wypieki oparte są o najwyższej jakości składniki. W trosce o zdrowie unikają cukru, mąki pszennej, rafinowanych tłuszczy oraz wszelkiego typu sztucznych dodatków. Do słodzenia ciast wykorzystują wyłącznie: niesiarkowane suszone owoce (morele, daktyle, figi, śliwki, rodzynki) ewentualnie erytrol oraz naturalny miód (tylko w ciastach na zimno). Tradycyjną mąkę pszenną zastępują ekologicznymi, takimi jak: mąka orkiszowa, gryczana, jaglana, owsiana, z amarantusa i inne. Jako tłuszcz wykorzystują tylko olej kokosowy extra virgin. 

Na warsztatach przygotujecie:
Tort kawowo-czekoladowy z masą z bitej śmietany kokosowej i owocami - bezglutenowy, bez nabiału, bez cukru
Tartaletki orkiszowe z masą czekoladową z kaszy gryczanej z owocami sezonowymi (maliny, borówki, porzeczki, wiśnie) – wegańskie, bez cukru
Jagodowy sernik na bazie tofu i kaszy jaglanej – bezglutenowy, wegański, bez cukru, bez nabiału
Warstwowe deserki raw (kruszonka z orzechów i daktyli, mus malinowy, krem z nerkowców) – raw, bezglutenowe, wegańskie, bez cukru
Koktajl egzotyczny z mango, jagód, boćwiny, awokado i nasion chia
Mleko z nerkowców

Ewelina Brzostowska – fizjoterapeutka, psycholog i coach zdrowego stylu życia. Mama trójki małych dzieci, szczególne dbająca o ich dietę i rozwój. Pasjonatka zdrowych słodkości, od lat testuje nowe smaki z różnych zakątków świata. To właśnie na Sri Lance zakochała się w kokosowych deserach i jest im wierna do dziś.

Termin warsztatów:
6 września (wtorek) godz. 18:00 - 21:00
Cena: 150zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.   

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala