Po | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
---|---|---|---|---|---|---|
01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | |
07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
Na kolejnych warsztatach przybliżających tradycyjną kuchnię Azji Południowo - Wschodniej zajmiemy się daniami z południa Tajlandii. Półwysep Malajski, który ten kraj dzieli z Malezją to obszar wpływu mieszanki kultur buddyzmu, islamu i hinduskiej, co przekłada się na stosowane przyprawy. Lecz południe Tajlandii to przede wszystkim idylliczne wyspy - dlatego też na warsztatach nie zabraknie owoców morza.
Wspólnie z Łukaszem przygotujecie:
Żółtą pastę curry
Grillowane szaszłyki satay z kurczaka z sosem orzechowym
Klasyczną pikantno - kwaśna zupę krewetkową tom yum goong
Korzenne massaman curry z wołowiną i plackami roti
Pikantną sałatkę z ośmiornic w orientalnym dressingu
Pudding z tapioki i musu z mango podlany likierem pomarańczowym
Łukasz Śliwiński - podróżnik, muzyk i pasjonat kuchni. Starając się łączyć swoje pasje od 10 lat organizuje i pilotuje wyprawy do wszystkich zakątków Azji, by w porze monsunowej oddawać się twórczości muzycznej i kulinarnej. Gotowanie przeplecione będzie anegdotami z podróży i życia w Azji a całość umilać będzie muzyka z regionu.
Termin warsztatów:
14 listopada (poniedziałek) godz. 18:00 - 20:30
Cena: 150zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.