Po Wt Śr Cz Pt So Nd
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA TAJSKA

Na kolejnych warsztatach przybliżających tradycyjną kuchnię Azji Południowo - Wschodniej zajmiemy się daniami z południa Tajlandii. Półwysep Malajski, który ten kraj dzieli z Malezją to obszar wpływu mieszanki kultur buddyzmu, islamu i hinduskiej, co przekłada się na stosowane przyprawy. Lecz południe Tajlandii to przede wszystkim idylliczne wyspy - dlatego też na warsztatach nie zabraknie owoców morza. 
Wspólnie z Łukaszem przygotujecie:
Żółtą pastę curry
Grillowane szaszłyki satay z kurczaka z sosem orzechowym
Klasyczną pikantno - kwaśna zupę krewetkową tom yum goong
Korzenne massaman curry z wołowiną i plackami roti
Pikantną sałatkę z ośmiornic w orientalnym dressingu
Pudding z tapioki i musu z mango podlany likierem pomarańczowym

Łukasz Śliwiński - podróżnik, muzyk i pasjonat kuchni. Starając się łączyć swoje pasje od 10 lat organizuje i pilotuje wyprawy do wszystkich zakątków Azji, by w porze monsunowej oddawać się twórczości muzycznej i kulinarnej. Gotowanie przeplecione będzie anegdotami z podróży i życia w Azji a całość umilać będzie muzyka z regionu.

Termin warsztatów:
14 listopada (poniedziałek) godz. 18:00 - 20:30
Cena: 150zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.           

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala