Po Wt Śr Cz Pt So Nd
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA WIETNAMSKA

Tym razem wsiadamy na rykszę i odwiedzamy kulinarne zakątki Wietnamu. Kraj rozciągnięty wzdłuż wybrzeża morza Południowochińskiego ma długość 1750 km i z racji uwarunkowań historycznych oferuje całe spektrum wpływów kulturowych, co rzecz jasna przekłada się na jego wyrafinowaną kuchnię. 
Sałatka z pomelo 
Świeże sajgonki z karmelizowaną wołowiną maczane w pikantnym sosie hoi sin
Zapiekane kałamarnice faszerowane wieprzowiną z ziołami
Piwny naleśnik banh xeo zasmażany z krewetkami
Kokosowy deser z tapioki z sosem kawowym


Łukasz Śliwiński - podróżnik, muzyk i pasjonat kuchni. Starając się łączyć swoje pasje od 10 lat organizuje i pilotuje wyprawy do wszystkich zakątków Azji, by w porze monsunowej oddawać się twórczości muzycznej i kulinarnej. Gotowanie przeplecione będzie anegdotami z podróży i życia w Azji a całość umilać będzie muzyka z regionu.

Termin warsztatów:
25 listopada (piątek) godz. 18:00 - 20:30
Cena: 150zł
Zapisy pod adresem: 
akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.  

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala