Po Wt Śr Cz Pt So Nd
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

WARSZTATY KULINARNE EAT SWEET AND STAY FIT - MENU 2

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zapraszają na kolejne warsztaty kulinarne z EAT SWEET AND STAY FIT. Ich pasją jest zdrowy i świadomy styl życia oraz zamiłowanie do słodkości. Tworzą słodycze, które mają pozytywny wpływ na zdrowie. 
Ich wypieki oparte są o najwyższej jakości składniki. W trosce o zdrowie unikają cukru, mąki pszennej, rafinowanych tłuszczy oraz wszelkiego typu sztucznych dodatków. Do słodzenia ciast wykorzystują wyłącznie: niesiarkowane suszone owoce (morele, daktyle, figi, śliwki, rodzynki) ewentualnie erytrol oraz naturalny miód (tylko w ciastach na zimno). Tradycyjną mąkę pszenną zastępują ekologicznymi, takimi jak: mąka orkiszowa, gryczana, jaglana, owsiana, z amarantusa i inne. Jako tłuszcz wykorzystują tylko olej kokosowy extra virgin. 

Na warsztatach przygotujecie:
tort czekoladowy z masą kakaowo-czekoladową ze śliwkami,
tartę kokosowo-malinowa (bezglut.),
mufiny dyniowo-gruszkowe z kremem z kaszy jaglanej i mleczka kokosowego,
batony snikers (bezglut.),
pierniczki (bezglut.),
deser warstwowy: kruche ciasteczka owsiane, masa czekoladowo-gryczana, pomarańcz z orzechami włoskimi (bezglut.).

Ewelina Brzostowska – fizjoterapeutka, psycholog i coach zdrowego stylu życia. Mama trójki małych dzieci, szczególne dbająca o ich dietę i rozwój. Pasjonatka zdrowych słodkości, od lat testuje nowe smaki z różnych zakątków świata. To właśnie na Sri Lance zakochała się w kokosowych deserach i jest im wierna do dziś.

Termin warsztatów:
26 października (środa) godz. 18:00 - 21:00
Cena: 150zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.    

 

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala