Po Wt Śr Cz Pt So Nd
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA SYCYLIJSKA

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na kolejne warsztaty. Tym razem tematem spotkania będzie kuchnia sycylijska. Wraz z Mają Skorupską przygotujecie włoskie klasyki charakterystyczne dla Sycylii:
Insalata di Arance sałata z pomarańczy
Sycylijska Caponata Classica
Involtini, roladki z bakłażana z nadzieniem z sera owczego
Arancini, sycylijskie pomarańcze ryżowe
Makaron Pasta alla Norma
Cannoli
Nzuddi

Maja Skorupska - pasjonatka doskonałego jedzenia w wersji slow food, w wydaniu prostymi i na co dzień. Autorka bloga kulinarnego www.majaskorupska.blogspot.com, laureatka wielu konkursów kulianarnych, lektor języka angielskiego i fanka biegów długodystansowych. Uwielbia kuchnię włoską, ale czerpie, co najlepsze z różnych kuchni całego świata.

Termin warsztatów:
15 lutego (środa) godz. 18:00 - 20:30
Cena: 150zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.  

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala