Po Wt Śr Cz Pt So Nd
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

WARSZTATY KULINARNE – ZIELENINA BEZ GLUTENU

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty kulinarne z Magdaleną Cielenga – Wiaterek, autorką bloga zielenina.cooking.
Spotkanie będzie okazją do porozmawiania z autorką o jej najnowszej książce „Zielenina bez glutenu –  wegetariańsko, sezonowo, lokalnie” i taki też będzie przewodni temat warsztatów.
W menu:
kasza gryczana z brukselką i pieczonymi jabłkami,
zupa z kiszonej kapusty z wędzonymi jabłkami,
różowe kluseczki z gulaszem warzywnym i coleslawem z jarmużu,
ciasto marchewkowe z tahiną i polewą czekoladową.

Magdalena Cielenga – Wiaterek
: z wykształcenia prawniczka, jednak po kilku latach wytężonej pracy za biurkiem zamieniła pasję do paragrafów na miłość do gotowania, co uwielbia. Zielenina powstała po narodzinach Jej pierwszego syna i rozwinęła na skalę, o której nie śmiała nawet marzyć.
Prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych, pisze artykuły, robi zdjęcia, propaguje zdrowe odżywianie, a także ekologiczne podejście do życia i ochronę praw zwierząt.
Ma stałą rubrykę w magazynie Vege, Jej publikacje ukazywały się w wielu magazynach, portalach i innych mediach. Współpracuje z fundacjami i organizacjami propagującymi zdrowe odżywianie – m.in. Zdrowym Przedszkolakiem, Wiemy co Jemy.
Jest redaktorem naczelną magazynu śląskich blogerów Maszkety.

Termin warsztatów:
21 stycznia (sobota) godz. 14:00 - 17:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.         
 

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala