Po Wt Śr Cz Pt So Nd
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA GRUZIŃSKA Z VEGA MUNDI

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na podróż do Gruzji. Smaki i aromaty tego kraju są tak unikalne i charakterystyczne, że nie można ich pomylić z żadnymi innymi. Szczęśliwie dla nas, Gruzini wykorzystują w swojej kuchni prawie te same produkty co my, tylko doprawiają i łączą je zupełnie inaczej. Podczas warsztatów przygotujemy:

Adżapsandał po swanecku
Lobio - gulasz z czerwonej fasoli z orzechami i granatem
Phali z marchewki i phali ze szpinaku
Roladki z bakłażana z orzechami i granatem
Sos bażi
Ciasto z fasoli
Deser z suszonych śliwek i orzechów

Warsztaty prowadzi Iwona Grabowska z Kolektywu Vega Mundi z Wrocławia. Pasjonatka kulinariów, ziół, dzikich roślin jadanych i fermentacji. Inspiruje się roślinną kuchnią z różnych zakątków świata bazując na produktach lokalnych i sezonowych. Trenerka i organizatorka wielu projektów edukacyjnych i wydarzeń kulinarnych. Przez kilka lat prowadziła projekty rozwojowe na Kaukazie, a sekrety gruzińskiej kuchni poznawała u wielu gopodyń i w zaprzyjaźnionych gospodarstwach agroturystycznych.

Termin warsztatów:
14 stycznia (sobota) godz. 10:00 – 13:00
Cena: 150zł
Zapisy pod adresem: 
akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala