Po Wt Śr Cz Pt So Nd
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

WARSZTATY KULINARNE - SŁODKOŚCI BEZ GLUTENU, NABIAŁU, CUKRU I JAJEK

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty z Weroniką Madejską, która rozprawi się ze mitami na temat diet eliminacyjnych i pokaże jak w prosty sposób upiec ciasto kruche bez masła, pavlovę bez białek, ciasteczka bez mleka i jak sprawnie usmażyć stertę naleśników bez jednego jajka. Będziemy rozmawiać o zamiennikach w kuchni alergika i przygotujemy słodkie propozycje bez glutenu, mleka, jajek i cukru takie jak:

warstwowe ciastka milionera z roślinnym karmelem,
pavlove z kokosową śmietaną i owocami,
sprężyste naleśniki z musem jabłkowym,
aksamitną panna cottę z malinowym sosem,
ciasto marchewkowe z kremem,
słynne chocolate chip cookies,
rogaliki drożdżowe,
tartę czekoladową z granatem na orzechowym spodzie
babeczki czekoladowe z aksamitnym kremem.

Weronika Madejska
- wielbicielka gotowania i celebrowania posiłków. Autorka bestsellera „Bez glutenu. Bez wyrzeczeń” oraz najnowszej pozycji w księgarniach zatytułowanej "Słodkie sekrety". Jej pierwsze przepisy były efektem osobistych zmagań z nietolerancją glutenu. Bloga www.natchniona.pl założyła kiedy na rynku bezglutenowym panowała posucha. Dzisiaj Weronika odpowiada na potrzeby coraz szerszego grona czytelników proponując roślinne receptury bez alergenów.
W trakcie warsztatów będzie można nabyć jej drugą książkę „Słodkie sekrety”, której premiera miała miejsce 13 lutego.

Termin warsztatów:
4 marca (sobota) godz. 10:00 - 13:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala