Po Wt Śr Cz Pt So Nd
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

WARSZTATY KULINARNE - ZDROWE SŁODKOŚCI NA WIGILIĘ

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT. zaprasza na warsztaty ze zdrowych słodkości. Tym razem na warsztat bierzemy tradycyjne, wigilijne przysmaki. Przygotujemy wspaniałe, nieskomplikowane, roślinne, pozbawione glutenu i rafinowanego cukru słodkości. Przekonamy się, że można jeść bardzo słodko, ale jednocześnie bardzo zdrowo. W dodatku, to nie jest wcale trudne jak może się wydawać!
Podaruj sobie i swoim bliskim słodkości, które jednocześnie zadbają o przyjemność ich podniebień, ale także i o ich zdrowie. Wszystkie przepisy nie zawierają glutenu, nabiału i rafinowanego cukru. Może się jednak zdarzyć, że jakiś produkt używany na warsztatach będzie zawierał śladowe ilości glutenu.

Menu:
Piernik z płatkami owsianymi
Makowiec z jabłkiem i polewą orzechowo-pomarańczową
Makowiec z musem czekoladowym
Brownie migdałowe z burakiem i karmelem daktylowym
Ciasto bananowe z tahini i powidłami
Miękkie pierniczki z batatów

Ina Rybarczyk - autorka bloga truetastehunters.com. Pasjonatka kuchni roślinnej, pozbawionej pszenicy i rafinowanego cukru. Na swoim blogu pokazuje, że zdrowie i smak mogą iść ze sobą w parze, a zdrowe słodycze istnieją i wcale nie tak trudno je przygotować. Podkreśla, że gotowanie i jedzenie powinno być przede wszystkim przyjemnością, a przygotowywanie wspólne posiłków łączyć ludzi. Na swoich warsztatach zapewnia pełne zdrowia, pyszne jedzenie oraz cudowną i ciepłą atmosferę.

Termin warsztatów:
29 listopada (środa) godz. 18:00 - 20:30
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona. 

 

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala