Po Wt Śr Cz Pt So Nd
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA WEGAŃSKA Z WEGANON / PAWEŁ OCHMAN

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na wegańskie warsztaty z Pawłem Ochmanem, autorem bloga weganon.pl. Tematem przewodnim będą bulwy i korzenie, a efektem roślinne składniki w zaskakujących konfiguracjach!

Na warsztatch wspólnie wykonamy:
Pastę z pieczonej dyni i selera
Hummus z surowej marchewki z pomarańczami
Mini paszteciki z pieczonego selera z żurawiną
Szare kluski ziemniaczane na zasmażanej kapuście
Kremowe risotto z burakami
Wędzony krem z pietruszki i selera z jabłkami
Brownie z pietruszką i soczewicą
Czekoladowy mus z batatów z wiśniami
Ciastka marchewkowe z Tahiti

Paweł Ochman – naukowiec, weganin od 26 lat, dla którego gotowanie to żywioł, a kuchnia to miejsce odpoczynku. Autor popularego bloga weganon.pl oraz książki „Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału”.
 Miłośnik cukiernictwa i smaków kuchni naszych mam i babć, który potrafi przekonać wyjątkowym smakiem roślinnych dań nawet najbardziej zagorzałych przeciwników.  

Termin warsztatów:
3 marca (sobota) godz. 11:00-14:00 lub 15:00-18:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.  

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala