Po Wt Śr Cz Pt So Nd
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

WARSZTATY KULINARNA - KUCHNIA WEGAŃSKA Z WEGANON / PAWEŁ OCHMAN

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na wegańskie warsztaty z Pawłem Ochmanem, autorem bloga weganon.pl. Tematem przewodnim będzie zielona kuchnia Weganona, a efektem roślinne składniki w zaskakujących konfiguracjach! 

Na warsztatach wspólnie wykonamy:
Hummus z bobu i zielonych oliwek
Pastę ze szpinakiem, szczawiem i groszkiem
Ziołowy pasztet słonecznikowy bez pieczenia
Szparagi z wegańskim sosem holenderskim
Zielone kluski z salsą verde
Zielone kotlety jarmużowe
Tartę czekoladowo-miętową
Chlorofilowe Malabi
Zielony keks

Termin warsztatów:
9 czerwca (sobota) godz. 11:00-14:00 lub 15:00-18:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.  

Paweł Ochman – naukowiec, weganin od 26 lat, dla którego gotowanie to żywioł, a kuchnia to miejsce odpoczynku. Autor popularego bloga weganon.pl oraz książki „Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału”.  Miłośnik cukiernictwa i smaków kuchni naszych mam i babć, który potrafi przekonać wyjątkowym smakiem roślinnych dań nawet najbardziej zagorzałych przeciwników.  

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala