WARSZTATY KULINARNE – WEGAŃSKIE STEKI
Każdy z nas myśląc o steku wyobraża sobie kawałek mięsa. Czy myśleliście jednak o tym, że możliwe jest przygotowanie roślinnych steków?
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT wraz z Michałem Kępińskim zaprasza na warsztaty z wegańskich steków. Tak naprawdę większość warzyw, a także kilka owoców, można przerobić na steki w pełnym tego słowa znaczeniu. Odpowiednie metody przygotowania mogą bowiem sprawić, aby warzywa nabrały tekstury mięsa. Podczas warsztatów dowiecie się jaki sposób gotowania będzie odpowiedni, by osiągnąć cel.
Na warsztatach wspólnie wykonamy:
Stek z marchewki
Stek z selera korzeniowego
Stek z buraka
Stek z jabłka
oraz dodatki:
Pieczone młode ziemniaki
Wegański majonez z pastą miso
Kimchi
Sałaty z lekkim dressingiem
Puree z zielonego groszku z miętą
Termin warsztatów:
8 kwietnia (niedziela) godz. 11:00-14:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Michał Kępiński – miłośnik i znawca fermentacji. Kisi wszystko – od warzyw po kwiaty, liście, orzechy czy ryby i wykorzystuje przy tym przeróżne metody. Od lat związany z warszawską gastronomią. Doświadczenie zdobywał w odznaczonej gwiazdką Michelin restauracji KOKS położonej na Wyspach Owczych, a także w trzygwiazdkowej restauracji Maaemo w Oslo. Od 2 lat wraz z łotewskim szefem kuchni Dzintarsem Kristovskisem wydaje kolacje degustacyjne, których tematem przewodnim jest idea fermentacji.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: