Po Wt Śr Cz Pt So Nd
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA INDYJSKA

ENGLISH VERSION BELOW

Warsztaty odbywają się w języku angielskim.
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na aromatyczne warsztaty kuchni północnych Indii. Ashmeet, pochodzący z Delhi, zdradzi sekrety przygotowania tradycyjnego indyjskiego curry. Przygotujemy wersje klasyczne, jak również wegetariańskie i wegańskie.

Na warsztatach wspólnie przygotujemy:
Butter Chicken – kurczak w maślanym sosie
Kadhai Chicken – curry z kurczakiem w ostrym sosie paprykowo-cebulowym
Channna masala – curry z ciecierzycą
Daal – curry z soczewicy
Baingan ka bharta – pikantne curry z bakłażana
Shahi paneer – curry z indyjskim serem paneer
Dwa rodzaje ryżu
Roti – indyjski chlebek

Termin warsztatów:
13 czerwca (środa) godz. 18:00 – 21:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

Ashmeet Singh
– pasjonat jedzenia, miłośnik kuchni indyjskiej. Początkowo jej sekrety odkrywała przed nim mama serwując tradycyjne dania w domu rodzinnym w Delhi. W 2012 rozpoczął podróż po Europie i zaczął samodzielnie przygotowywać specjały rodzimej kuchni dla siebie oraz przyjaciół. Uwielbia domowe jedzenie i nie wyobraża sobie życia bez kuminu.

Culinary Academy SPOT. to EAT would like to invite to delicious and aromatic North Indian cuisine workshop. We will focus on Indian Curries included classics, as well as vegetarian and vegan options. Ashmeet, comes from Delhi, will share secrets of traditional Indian dishes.

We will prepare:
Butter Chicken
Kadhai Chicken (chicken in spicy sauce with peppers and onions)
Channa masala (chickpeas curry)
Daal (lentil stew)
Baingan ka bharta (mashed spicy eggplant)
Shahi Paneer
Two ways of rice
Roti - Indian flat bread

Data:
13th of June (Wednesday) start 18:00 - 21:00
Price: 170PLN
Admissions: akademia@spot.poznan.pl
A limited number of places.
Workshops are leading in English.

Ashmeet Singh
- passionate about food and specifically Indian food. He learned the basics from his mom while growing up in Delhi. After moving to Europe in 2012, he started cooking Indian food for not only himself but also for friends and the community. He loves home-style Indian food and his favorite spice is cumin.

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala