Po Wt Śr Cz Pt So Nd
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA WEGAŃSKA Z WEGANON / PAWEŁ OCHMAN

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na wegańskie warsztaty z Pawłem Ochmanem, autorem bloga weganon.pl. Tematem przewodnim będzie kuchnia polska, a tradycyjne smaki z roślinnych składników!


Na warsztatach wspólnie wykonamy:
„Schabowe” z puree dyniowo-ziemniaczanym i mizerią
„Kaszanka” na gorąco
„Rosół” z domowym makaronem
Pyzy z „mięsem”
Szarlotka bez pieczenia
Pyry z „gzikiem”
Ciasto ze śliwkami
zapiekanki z dyniowym „serem”
Korzenny murzynek dyniowy

Termin warsztatów:
29 września (sobota) godz. 11:00-14:00 lub 15:00-18:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.  

Paweł Ochman – naukowiec, weganin od 26 lat, dla którego gotowanie to żywioł, a kuchnia to miejsce odpoczynku. Autor popularego bloga weganon.pl oraz książki „Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału”.  Miłośnik cukiernictwa i smaków kuchni naszych mam i babć, który potrafi przekonać wyjątkowym smakiem roślinnych dań nawet najbardziej zagorzałych przeciwników.  

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala