WARSZTATY KULINARNE – SUSHI 1
Zapraszamy wszystkich miłośników sushi do SPOT. na kolejne warsztaty kulinarne. Bartłomiej Wrzesiński – sushi master – pokaże jak zrobić podstawowe rodzaje sushi: maki oraz nigiri. Użyjemy łososia, paluszki krabowe, krewetki i płatki omletowe.
Każdy uczestnik przygotuje:
Maki z łososiem,
California maki z paluszkiem krabowym,
Maki w płatku omletowym z krewetką,
Nigiri z łososiem,
Hosomak z rybą.
Jest to doskonała okazja zarówno do zdobycia doświadczenia kulinarnego jak również wiedzy o historii powstawania sushi. Każdy uczestnik będzie mógł spróbować dań samodzielnie zrobionych oraz skosztować, japońskiego wina.
Termin warsztatów:
12 sierpnia (niedziela) godz. 11:00 – 12:30
Cena: 150zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Bartłomiej Wrzesiński – sushi master, który swoją przygodę z kuchnią japońską rozpoczął w 2006 roku w pierwszym w Poznaniu sushi barze SAKANA. Zdobyte doświadczenie wykorzystywał później w takich lokalach jak Sushi Matii, Kuro by Panamo, Sushi Tokyo, Sushi bar Katei i wielu innych, które często pomagał tworzyć. Od blisko 10 lat prowadzi warsztaty, na których setki osób zaraził swoją pasją i zachęcił do samodzielnego przygotowywania sushi w domu. Lubi kuchnię fusion, eksperymenty kulinarne, reinterpretacje sushi, odkrywa nowe połączenia smaków korzystając często z sezonowych i lokalnych produktów.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: