Po Wt Śr Cz Pt So Nd
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

WARSZTATY KULINARNE - SUSHI 1

Zapraszamy wszystkich miłośników sushi do SPOT. na kolejne warsztaty kulinarne. Bartłomiej Wrzesiński - sushi master - pokaże jak zrobić podstawowe rodzaje sushi: maki oraz nigiri. Użyjemy łososia, paluszki krabowe, krewetki i płatki omletowe. 

Każdy uczestnik przygotuje:

Maki z łososiem,
California maki z paluszkiem krabowym,
Maki w płatku omletowym z krewetką,
Nigiri z łososiem,
Hosomak z rybą.

Jest to doskonała okazja zarówno do zdobycia doświadczenia kulinarnego jak również wiedzy o historii powstawania sushi. Każdy uczestnik będzie mógł 
spróbować dań samodzielnie zrobionych oraz skosztować, japońskiego wina.

Termin warsztatów:
30 września (niedziela) godz. 11:00 - 12:30
Cena: 150zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.     

Bartłomiej Wrzesiński 
– sushi master, który swoją przygodę z kuchnią japońską rozpoczął w 2006 roku w pierwszym w Poznaniu sushi barze SAKANA. Zdobyte doświadczenie wykorzystywał później w takich lokalach jak Sushi Matii, Kuro by Panamo, Sushi Tokyo, Sushi bar Katei i wielu innych, które często pomagał tworzyć. Od blisko 10 lat prowadzi warsztaty, na których setki osób zaraził swoją pasją i zachęcił do samodzielnego przygotowywania sushi w domu. Lubi kuchnię fusion, eksperymenty kulinarne, reinterpretacje sushi, odkrywa nowe połączenia smaków korzystając często z sezonowych i lokalnych produktów. 

 

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala