Po | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
---|---|---|---|---|---|---|
01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | |
07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Zapraszamy wszystkich miłośników sushi do SPOT. na kolejne warsztaty kulinarne. Bartłomiej Wrzesiński - sushi master - pokaże jak zrobić podstawowe rodzaje sushi: maki oraz nigiri. Użyjemy łososia, paluszki krabowe, krewetki i płatki omletowe.
Każdy uczestnik przygotuje:
Maki z łososiem,
California maki z paluszkiem krabowym,
Maki w płatku omletowym z krewetką,
Nigiri z łososiem,
Hosomak z rybą.
Jest to doskonała okazja zarówno do zdobycia doświadczenia kulinarnego jak również wiedzy o historii powstawania sushi. Każdy uczestnik będzie mógł spróbować dań samodzielnie zrobionych oraz skosztować, japońskiego wina.
Termin warsztatów:
29 styczeń (wtorek) godz. 18:00 - 19:30
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Bartłomiej Wrzesiński – sushi master, który swoją przygodę z kuchnią japońską rozpoczął w 2006 roku w pierwszym w Poznaniu sushi barze SAKANA. Zdobyte doświadczenie wykorzystywał później w takich lokalach jak Sushi Matii, Kuro by Panamo, Sushi Tokyo, Sushi bar Katei i wielu innych, które często pomagał tworzyć. Od blisko 10 lat prowadzi warsztaty, na których setki osób zaraził swoją pasją i zachęcił do samodzielnego przygotowywania sushi w domu. Lubi kuchnię fusion, eksperymenty kulinarne, reinterpretacje sushi, odkrywa nowe połączenia smaków korzystając często z sezonowych i lokalnych produktów.
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.