Po | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
---|---|---|---|---|---|---|
01 | 02 | 03 | ||||
04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT wraz z Pawłem Zasławskim zaprasza na warsztaty kulinarne dotyczące ryby. Uczestnicy poznają cechy charakterystyczne ryb, metody rozpoznawania świeżości, sposoby przerabiania (skrobanie, patroszenie, filetowanie) oraz różnice między pieczeniem a gotowaniem w niskich temperaturach domowym sposobem. Dodatkowo wypróbujemy dwie metody zasalania (mokrą i suchą) oraz przygotujemy podstawowy wywar rybny.
Na warsztatach wspólnie wykonamy:
Smażoną doradę z risotto, palonym masłem i prażonymi migdałami
Pieczoną makrelę ze szpinakiem, pieczoną szalotką, chipsami ryżowymi i sosem veloute
Łososia w 480C z różnymi teksturami kalafiora i musem z rodzynek
Pstrąga pieczonego w soli z winegrettem ze szczypiorku
Wywar rybny
Termin warsztatów:
23 lutego (sobota) godz. 10:00 - 13:00
Koszt: 190zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Paweł Zasławski - mimo młodego wieku ma już na swoim koncie spore doświadczenie gastronomiczne. Pracował w najlepszych poznańskich restauracjach. Przez dwa lata był zastępcą w restauracji Muga. Przez ponad rok, jako szef kuchni, tworzył autorskie menu w restauracji Kuchnia i Strych w Obornikach, które doceniło grono krytyków żółtego przewodnika Gault&Millau. W międzyczasie zdobył tytuł Kucharz Odkrycie Roku 2015 w plebiscycie magazynu Kuchnia, w którym do niedawna publikował autorskie felietony. Aktualnie kieruje kuchnią w restauracji Monka w Toruniu.
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.