WARSZTATY KULINARNE - SUSHI 2

Zapraszamy wszystkich miłośników sushi do Akademii Kulinarnej SPOT. to EAT na kolejne warsztaty kulinarne. Odkryjemy przed Wami na nowo SUSHI. Wraz z sushi masterem Bartkiem Wrzesińskim ugotujecie ryż do sushi, przygotujecie tatar z łososia, nauczycie się smażyć płatki omletowe oraz wykonacie:
futomak w płatku omletowym na słodko,
futomak z tatara z łososia w tempurze,
nigiri tamago, potocznie zwane ciasteczkiem.


Termin warsztatów:
24 lutego (niedziela) godz. 11:00 - 13:30
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona. 

Bartłomiej Wrzesiński – sushi master, który swoją przygodę z kuchnią japońską rozpoczął w 2006 roku w pierwszym w Poznaniu sushi barze SAKANA. Zdobyte doświadczenie wykorzystywał później w takich lokalach jak Sushi Matii, Kuro by Panamo, Sushi Tokyo, Sushi bar Katei i wielu innych, które często pomagał tworzyć. Od blisko 10 lat prowadzi warsztaty, na których setki osób zaraził swoją pasją i zachęcił do samodzielnego przygotowywania sushi w domu. Lubi kuchnię fusion, eksperymenty kulinarne, reinterpretacje sushi, odkrywa nowe połączenia smaków korzystając często z sezonowych i lokalnych produktów.

Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala