Po Wt Śr Cz Pt So Nd
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

WARSZTATY KULINARNE – WEGAŃSKIE SŁODYCZE

Zdrowe, wegańskie słodycze istnieją i można bardzo łatwo wykonać je w domu! 
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT. wraz z Iną Rybarczyk zaprasza na warsztaty z wegańskich słodkości. Przygotujemy wspaniałe, nieskomplikowane, roślinne, pozbawione glutenu i rafinowanego cukru słodkości. Przekonamy się, że można jeść bardzo słodko, ale jednocześnie bardzo zdrowo. W dodatku, to nie jest wcale trudne jak może się wydawać!
Podaruj sobie i swoim bliskim słodkości, które jednocześnie zadbają o przyjemność ich podniebień, ale także i o ich zdrowie. Wszystkie przepisy nie zawierają glutenu, nabiału i rafinowanego cukru. Może się jednak zdarzyć, że jakiś produkt używany na warsztatach będzie zawierał śladowe ilości glutenu.

Wraz z Iną Rybarczyk przygotujemy: 
ciasto marchewkowe z bakaliami z orzechowym kremem z ciecierzycy,
brownie z ciecierzycy z czekoladowym musem kokosowym i truskawkowym pudrem,
jaglaną tartę chałwową z granatem i polewą czekoladową,
kokosowe ciasteczka bananowe,
ciasteczka brownie z komosy ryżowej,
pudding chia ala szarlotka.

Termin warsztatów:
2 marca (sobota) godz. 10:00 - 13:00 lub 14:00 - 17:00 
Cena: 190zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

Ina Rybarczyk - autorka bloga truetastehunters.com. Pasjonatka kuchni roślinnej, pozbawionej pszenicy i rafinowanego cukru. Na swoim blogu pokazuje, że zdrowie i smak mogą iść ze sobą w parze, a zdrowe słodycze istnieją i wcale nie tak trudno je przygotować. Podkreśla, że gotowanie i jedzenie powinno być przede wszystkim przyjemnością, a przygotowywanie wspólne posiłków łączyć ludzi. Na swoich warsztatach zapewnia pełne zdrowia, pyszne jedzenie oraz cudowną i ciepłą atmosferę.

Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.  

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala