WARSZTATY KULINARNE – KUCHNIA INDYJSKA

ENGLISH VERSION BELOW
Warsztaty odbywają się w języku angielskim.

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na aromatyczne warsztaty kuchni północnych Indii. Ashmeet, pochodzący z Delhi, zdradzi sekrety przygotowania tradycyjnego indyjskiego curry. Przygotujemy wersje klasyczne, jak również wegetariańskie i wegańskie.

Na warsztatach wspólnie przygotujemy:
Butter Chicken – kurczak w maślanym sosie
Veg kofta – curry z wegetariańskimi klopsikami
Daal Fry – curry z soczewicy
Baingan ka bharta – pikantne curry z bakłażana
Matar paneer – curry z indyjskim serem paneer
Seekh kebab – podłużne kotlety z jagnięciny
Dwa rodzaje ryżu
Roti – indyjski chlebek

Termin warsztatów:
28 lutego (czwartek) godz. 18:00 – 21:00
Cena: 190zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

Ashmeet Singh
 – pasjonat jedzenia, miłośnik kuchni indyjskiej. Początkowo jej sekrety odkrywała przed nim mama serwując tradycyjne dania w domu rodzinnym w Delhi. W 2012 rozpoczął podróż po Europie i zaczął samodzielnie przygotowywać specjały rodzimej kuchni dla siebie oraz przyjaciół. Uwielbia domowe jedzenie i nie wyobraża sobie życia bez kuminu.

Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.
_____________________________________________
Culinary Academy SPOT. to EAT would like to invite to delicious and aromatic North Indian cuisine workshop. We will focus on Indian Curries included classics, as well as vegetarian and vegan options. Ashmeet, comes from Delhi, will share secrets of traditional Indian dishes.

We will prepare:
Butter Chicken
Veg kofta 
Daal Fry (lentil stew)
Baingan ka bharta (mashed spicy eggplant)
Matar Paneer
Seekh kebab with lamb
Two ways of rice
Roti – Indian flat bread

Date:
28th of February (Thursday) start 18:00 – 21:00
Price: 190PLN 
Admissions: akademia@spot.poznan.pl
A limited number of places.
Workshops are leading in English.

Ashmeet Singh – passionate about food and specifically Indian food. He learned the basics from his mom while growing up in Delhi. After moving to Europe in 2012, he started cooking Indian food for not only himself but also for friends and the community. He loves home-style Indian food and his favorite spice is cumin. 

termin:
28 marca
godzina:
liczba miejsc:
ograniczona

Zamknij formularz

Cena:

zł / os.

Liczba miejsc:

Razem:

380

999

Posiadasz zaproszenie?

Dane osoby zapraszanej

Dane zamawiającego

Adres dostawy

Odbiór zaproszenia

płatność PayU

 

Dokonując zakupu potwierdzam, że zapoznałem się z regulaminem