Po Wt Śr Cz Pt So Nd
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

WARSZTATY KULINARNE – CHLEBY

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty z Iwoną Zeidler specjalistką od wypieków i zakwasu. Podczas warsztatów dowiemy się jak powstaje zakwas, zobaczymy chleb w 3 etapach wyrastania ciasta a także upieczemy go, tak jak i bułeczki czy chałki. Po zakończeniu pracy każdy uczestnik dostanie słoik zakwasu do domu.

Podczas warsztatów wspólnie przygotujemy:
Chleb żytni na zakwasie
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
Chleb żytnio-pszenny na zakwasie z dodatkiem drożdży
Ekspresowe bułeczki drożdżowe
Chałkę
Masło pietruszkowo-czosnkowe
Paprykarz jaglany
Pastę z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami

Termin warsztatów:
30 marca (sobota) godz. 10:00 - 14:00
Cena: 190zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

Iwona Zeidler – autorka bloga Smakowity Blog Kulinarny, pasjonatka dobrego jedzenia zakręcona na punkcie wypieków, miłośniczka chleba na zakwasie. Największą przyjemność sprawia jej gotowanie i jedzenie w dobrym towarzystwie. Chętnie i przystępnie przekazuje wiedzę innym. Poza kuchnią Iwona ćwiczy jogę, fotografuje, jeździ na rowerze i biega, a w wolnym czasie podróżuje.

Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala