Po Wt Śr Cz Pt So Nd
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA AZJATYCKA

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty kuchni azjatyckiej. Razem z Sandrą Sowińską przeniesiemy się w świat oryginalnych azjatyckich dań i aromatów. 

Na warsztatach wspólnie z Sandrą przygotujemy:
Moo Manao – sałatka z blanszowaną wieprzowiną
Pad Thai – tajski, smażony makaron z woka
Banh Mi – bagietka z wieprzowiną, majonezem kolendrowym i pate z kurzych wątróbek
Mango sticky rice – słynny deser z mlekiem kokosowym i mango
Boczek w sosie gochujang 
Moo Satay, sos orzechowy, pikle
Massaman Curry – tajskie curry z kurczakiem i ziemniakami na mleku kokosowym
Khao pad – smażony tajski ryż

Termin warsztatów:
7 kwietnia (niedziela) godz. 11:00-14:00 lub 15:00-18:00
Cena: 170 zł
Zapisy po adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

Sandra Sowińska -  pasjonatka dobrego smaku i autentyczności w gotowaniu. Gotuje od kiedy pamięta, wychowała się w kuchni, w restauracji rodziców. Podróżuje po całym świecie, jednak największą miłością darzy Azję, gdzie poznawała sekrety kuchni Tajlandii, Wietnamu, Japonii, Korei i Filipin. Fotografka dziecięca wdzieciakislodziaki.pl. Poza kuchnią, fotografią i podróżami, trenuje crossfit, tańczy latino i nałogowo czyta dobre książki. Zdjęcia z jej kulinarnych podróży możecie śledzić na instagramie - thai_dragon_lover.

Z dniem 1.04 Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła to projektu LessPlastic. Od tego dnia nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj. 

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala