Po Wt Śr Cz Pt So Nd
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA WEGAŃSKA Z INĄ RYBARCZYK

Roślinna, zdrowa kuchnia wcale nie jest taka trudna, jak wszystkim się wydaje!
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na kolejne warsztaty kuchni wegańskiej z Iną Rybarczyk, autorką bloga truetastehunters.

Przepisy nie zawierają glutenunabiału i rafinowanego cukru. Może się jednak zdarzyć, że jakiś produkt używany na warsztatach będzie zawierał śladowe ilości glutenu.

Wraz z Iną Rybarczyk przygotujemy:
Komosę ryżową z zielonymi szparagami, rzodkiewką i granatem
Pieczone ziemniaki z bazyliowym sosem z awokado i sosem tahini
Zapiekankę jaglaną z warzywami pod serem z ciecierzycy
Kotleciki z zielonej soczewicy i warzyw w sosie pomidorowym z pieczarkami
Potrawkę z zielonej soczewicy, bakłażana i rabarbaru
Tartę z rabarbarem, tahini i pomarańczą

Termin warsztatów:
18 maja (sobota) godz. 10:00 - 13:00 lub 14:00 - 17:00
Cena: 190zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

Ina Rybarczyk - autorka bloga truetastehunters.com. Pasjonatka kuchni roślinnej, pozbawionej pszenicy i rafinowanego cukru. Na swoim blogu pokazuje, że zdrowie i smak mogą iść ze sobą w parze, a zdrowe słodycze istnieją i wcale nie tak trudno je przygotować. Podkreśla, że gotowanie i jedzenie powinno być przede wszystkim przyjemnością, a przygotowywanie wspólne posiłków łączyć ludzi. Na swoich warsztatach zapewnia pełne zdrowia, pyszne jedzenie oraz cudowną i ciepłą atmosferę.

Z dniem 1.04 Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła to projektu LessPlastic. Od tego dnia nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również 
tutaj. 

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala