WARSZTATY KULINARNE – CHLEBY
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty z Iwoną Zeidler specjalistką od wypieków i zakwasu. Podczas warsztatów dowiemy się jak powstaje zakwas, zobaczymy chleb w 3 etapach wyrastania ciasta a także upieczemy go, tak jak i bułeczki czy chałki. Po zakończeniu pracy każdy uczestnik dostanie słoik zakwasu do domu.
Podczas warsztatów wspólnie przygotujemy:
Chleb żytni na zakwasie
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
Chleb żytnio-pszenny na zakwasie z dodatkiem drożdży
Ekspresowe bułeczki drożdżowe
Chałkę
Masło pietruszkowo-czosnkowe
Paprykarz jaglany
Pastę z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami
Termin warsztatów:
9 czerwca (niedziela) godz. 10:00 – 14:00
Cena: 190zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Iwona Zeidler – autorka bloga Smakowity Blog Kulinarny, pasjonatka dobrego jedzenia zakręcona na punkcie wypieków, miłośniczka chleba na zakwasie. Największą przyjemność sprawia jej gotowanie i jedzenie w dobrym towarzystwie. Chętnie i przystępnie przekazuje wiedzę innym. Poza kuchnią Iwona ćwiczy jogę, fotografuje, jeździ na rowerze i biega, a w wolnym czasie podróżuje.
Z dniem 1.04 Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu LessPlastic. Od tego dnia nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: