Po Wt Śr Cz Pt So Nd
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA MAROKAŃSKA

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na kolejne warsztaty z Mają Skorupską. Tym razem odkryjemy bogactwo smaków i aromatów niezwykle różnorodnej kuchni marokańskiej.

Na warsztatach przygotujemy:
Briwats – marokańskie trójkąty z nadzieniem migdałowym nasączane miodem
Bastila z Fez - marokańskie ciasto z kurczakiem
Briouats - krokiety z ratatouille z ciasta filo
Matloua - marokański wiejski chlebek
Marchewki po marokańsku
Kefta po marokańsku
Dżem pomidorowy z sezamem
Zaalouk z bakłażana
Harira - pikantna zupa z ciecierzycy

Termin warsztatów:

4 czerwca (wtorek) godz. 18:00 - 20:30
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona. 

Maja Skorupska - pasjonatka doskonałego jedzenia w wersji slow food, w wydaniu prostymi i na co dzień. Autorka bloga kulinarnego www.majaskorupska.blogspot.com, laureatka wielu konkursów kulianarnych, lektor języka angielskiego i fanka biegów długodystansowych. Uwielbia kuchnię włoską, ale czerpie, co najlepsze z różnych kuchni całego świata.

Z dniem 1.04 Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła to projektu LessPlastic. Od tego dnia nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.

Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również 
tutaj. 

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala