WARSZTATY KULINARNE – RYBA
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT wraz z Pawłem Zasławskim zaprasza na warsztaty kulinarne dotyczące ryby. Uczestnicy poznają cechy charakterystyczne ryb, metody rozpoznawania świeżości, sposoby przerabiania (skrobanie, patroszenie, filetowanie) oraz różnice między pieczeniem a gotowaniem w niskich temperaturach domowym sposobem. Dodatkowo wypróbujemy dwie metody zasalania (mokrą i suchą) oraz przygotujemy podstawowy wywar rybny.
Na warsztatach wspólnie wykonamy:
Smażoną doradę z risotto, palonym masłem i prażonymi migdałami
Pieczoną makrelę ze szpinakiem, pieczoną szalotką, chipsami ryżowymi i sosem veloute
Łososia w 480C z różnymi teksturami kalafiora i musem z rodzynek
Pstrąga pieczonego w soli z winegrettem ze szczypiorku
Wywar rybny
Termin warsztatów:
13 lipca (sobota) godz. 10:00 – 13:00
Koszt: 190zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: