Po Wt Śr Cz Pt So Nd
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

WARSZTATY KULINARNE - WEGAŃSKA KUCHNIA AZJATYCKA

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na kolejne, warsztaty kuchni azjatyckiej. Przygotujemy wegańskie wschodnie potrawy. Razem z Sandrą Sowińską przeniesiemy się w świat oryginalnych azjatyckich dań i aromatów. 

Na warsztatach wspólnie z Sandrą przygotujemy:
Moo Manao – sałatka ze smażonymi boczniakami
Pad Thai – tajski, smażony makaron z woka
Banh Mi – wietnamska bagietka z piklami, klopsikami, majonezem kolendrowym i pasztetem
Tofu w sosie gochujang
Massaman Curry – tajskie curry z grzybami shiitake i ziemniakami na mleku kokosowym
Khao pad – smażony tajski ryż
Sałatka z makaronem soba, piklowanymi grzybami shimeji i nori
Pikle z ogórka
Mango sticky rice (khao niew mamuang)– słynny deser z ryżem, mlekiem kokosowym i mango

Termin warsztatów:
16 czerwca (niedziela) godz. 15:00 - 18:00
Cena: 170 zł
Zapisy po adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

Sandra Sowińska -  pasjonatka dobrego smaku i autentyczności w gotowaniu. Gotuje od kiedy pamięta, wychowała się w kuchni, w restauracji rodziców. Podróżuje po całym świecie, jednak największą miłością darzy Azję, gdzie poznawała sekrety kuchni Tajlandii, Wietnamu, Japonii, Korei i Filipin. Fotografka dziecięca wdzieciakislodziaki.pl. Poza kuchnią, fotografią i podróżami, trenuje crossfit, tańczy latino i nałogowo czyta dobre książki. Zdjęcia z jej kulinarnych podróży możecie śledzić na instagramie - thai_dragon_lover.

Z dniem 1.04 Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła to projektu 
LessPlastic. Od tego dnia nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala