Po Wt Śr Cz Pt So Nd
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA WEGAŃSKA Z INĄ RYBARCZYK

Roślinna, zdrowa kuchnia wcale nie jest taka trudna, jak wszystkim się wydaje!

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na kolejne warsztaty kuchni wegańskiej z Iną Rybarczyk, autorką bloga truetastehunters.

Przepisy nie zawierają glutenunabiału i rafinowanego cukru. Może się jednak zdarzyć, że jakiś produkt używany na warsztatach będzie zawierał śladowe ilości glutenu.

Wraz z Iną Rybarczyk przygotujemy:
Chlebek jaglany podany z masłem z kaszy jaglanej i pastą z bobu
Orzeźwiający chłodnik z awokado i zielonego groszku
Wytrawne babeczki z kaszy jaglanej i cukinii
Pieczone kotleciki gryczane ze szpinakiem, zielonym groszkiem oraz bazyliowym sosem z awokado
Galette (czyli rustykalną tartę gryczaną) z ciecierzycą i warzywami
Blondie z fasoli z wiśniami

Termin warsztatów:
27 lipca (sobota) godz. 10:00 - 13:00
Cena: 190zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

Ina Rybarczyk - autorka bloga truetastehunters.com. Pasjonatka kuchni roślinnej, pozbawionej pszenicy i rafinowanego cukru. Na swoim blogu pokazuje, że zdrowie i smak mogą iść ze sobą w parze, a zdrowe słodycze istnieją i wcale nie tak trudno je przygotować. Podkreśla, że gotowanie i jedzenie powinno być przede wszystkim przyjemnością, a przygotowywanie wspólne posiłków łączyć ludzi. Na swoich warsztatach zapewnia pełne zdrowia, pyszne jedzenie oraz cudowną i ciepłą atmosferę.

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic - na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala