Alessandra Divella, młoda winiarka z obszaru apelacji DOCG Franciacorta, jest włoskim odpowiednikiem winiarzy z ruchu Growers Champagne. Jej winnca i winarnia powstały w 2012 roku i od razu budziły kontrowersje, bo były prowadzone przez kobietę, która chciała stworzyć alternatywę dla masowej produkcji win musujących w regionie. W swojej wydzierżawionej 2,5 ha winnicy (chardonnay i pinot noir) we wsi Gussago od początku uprawiała organicznie (celem jest permakultura) na wyjątkowych w obszarze Franciacorty glebach wapiennych i kredowych. Zerwała też z miejscową tradycją wykorzystując praktyki, które poznała w Szampanii: ręczny zbiór i selekcja gron, tłoczenie w prasie koszowej i spontaniczna fermentacja w dębowych beczkach. Tak tworzy eleganckie wina oddające terroir, które często wiele lat spędzają na osadzie. Stroni także od typowego dla regionu dodawania cukru – wszystkie jej wina są go pozbawione, nie są też filtrowane.