Początki gospodarstwa Carussin w San Marzano Oliveto (między Nizza Monferrato i Canelli), małym miasteczku w regionie Monferrato w prowincji Asti, Bruny Ferro sięgają 1927 roku. Początkowo obejmowało tylko 4 ha winnic (barbera i moscato). Z czasem inne uprawy były zastępowane winogronami. Obecnie uprawia się je organicznie z praktykami biodynamicznymi od 1984 roku (certyfikat Suolo e Salute) na obszarze 13 ha (oraz skupuje się grona od innych członków rodziny z kolejnych 6 ha) obok jęczmienia piwnego i lasów (7 ha). W 1984 roku Bruna wyszał za mąż za Luigi Garberoglio, a w 1988 roku dziedziczyli gospodarstwo, w które są zaangażowani także ich synowie: Luca i Matteo. Oprócz wytwarzania wina Bruna opiekuje się 10 osłami (które pojawiają się na etykietach) i organizuje zajęcia edukacyjne dla dzieci „Asinoi, Pane e Coccole”; Luca warzy piwo, a Matteo uprawia kiełki pszenicy i konopie. Żyją na ziemi swoich przodków w zgodzie z naturą.