„L’Antidote” Romain des Grottes powstało w Beaujolais w biodynamicznym gospodarstwie (certyfikat od 2006 roku) wytwarzającym nie tylko wina naturalne z gamay i chardonnay (6,5 ha), ale także olejki eteryczne z farmy ziół leczniczych oraz uprawiającym zboża. W 2010 roku Romain wpadł na pomysł połączenia soku z owoców z miejscową florą, aby zaspokoić potrzeby swoje i dzieci. Aby wytworzyć L’Antidote zmieszał sok z jabłek i gamay, a następnie aromatyzował go ziołami, kwiatami i bylinami, które rosną w jego winnicach. Jako winiarz zawsze stara się zrównoważyć kwasowość i słodycz z cierpkością i dzięki dodaniu musowania zamienia niezwykły płyn w bezpretensjonalne glou-glou. Ostatnim etapem mający na celu stabilizację jest pasteryzacja „tunelowa” (czyli stopniowe podgrzewanie i schładzanie butelek), proces często stosowany przez piwowarów rzemieślniczych. W zależności od rocznika L’Antidote ma bardziej ziołowy lub owocowy charakter i wśród miłośników win naturalnych jest „winem N/A” pierwszego wyboru, obecnym w najlepszych restauracjach w Paryżu, Kopenhadze i Londynie (np. Noble Rot). W 2020 roku wytworzył 10.000 butelek, a w 2024 roku już 87.000! Ostatnio powstał jego nowy brat L’Antelope, z wyraźniejszą goryczką i o mniejszą zawartością cukru resztkowego