Shun Minowa to wschodząca gwiazda Val Trebbia w Colli Piacentini (zachodnia Emilia-Romania). Shun pojawił się w Travo po ukończeniu studiów z biologii w Tokio, pracy w projekcie japońskiego ministerstwa rolnictwa oraz importowaniu win z Europy. W Hiszpanii i Chile uczył się pracy w winnicy i winarni. Spotkanie z Eleną Pantaleoni i staż w La Stoppa oraz u Andrei Cerviniego odmieniły jego życie. W 2016 roku zdecydował się wydzierżawić 60-letnią winnicę z krzewami ortrugo (80%) malvasia di candia (10%) oraz marsanne, a więc odmianami niegdyś wymaganymi przez Trebbianino DOC. Uprawa ma charakter biodynamiczny, a winifikacja jest niskointerwencyjna (bez siarczynów i filtrowania). W jego winach garbnikowa nuta ortrugo (winogrona o grubej skórce) po 5-6 miesiącach kontaktu ze skórkami odnajduje harmonię w aromatach malvasii. Wytwarza też niewielką liczbę (300) butelek czerwonego wina na bazie barbery i bonardy z 75-letniej winnicy o bardzo niskiej wydajności.