Società Cooperativa Agricola Valli Unite to spółdzielnia rolnicza założona w latach 70. XX wieku przez trzech młodych rolników (Ottavio Rube, Enrico Boveri i Cesare Beruttiego), którzy chcieli wytwarzać zdrową żywność w zgodzie z naturą i stworzyć wspólnotę żyjącą i pracującą razem. Obecnie uprawiają organicznie 100 ha ziemi, stworzyli gospodarstwo agroturystyczne z apartamentami, restauracją, strefą przeznaczoną na kemping, miejscem sprzedaży oraz trzema sektorami produkcyjnymi, które umożliwiają przetwarzanie zbóż, winogron, siana i kwiatów na produkty spożywcze. Wina wytwarzane są autochtonicznych szczepów (timorasso, dolcetto, barbera, croatina, cortese i favorita). Winifikacja ma charakter nisko interwencyjny, oparty na spontanicznej fermentacji, bez klarowania i filtrowania. Fermentacja odbywa się w kadziach cementowych, a dojrzewanie w używanych beczkach dębowych. Energia pochodzi z paneli fotowoltaicznych, a woda jest wykorzystywana w obiegu zamkniętym.
Società Cooperativa Agricola Valli Unite